octombrie 4, 2015 12:41 pm
Home / Sex și Relații / SEX. Deci sincronizare
SEX. Deci sincronizare

SEX. Deci sincronizare

ESTE EGOISTĂ?

Substanță: Testosteron Ce face E combustibilul vital al apetitului sexual, dar un studiu publicat în Jurnal of Sexual Medicine arată că testosteronul – produs atît de către ovare, cît și de glandele suprarenale – are o influență majoră în ceea ce privește nivelul dorinței sexuale manifestate de către partenera ta. Cum o obții Angreneaz-o în activități sportive competitive. Cercetătorii americani au descoperit că nivelul testos-teronului crește cu pînă la 
49 % în timpul competiților atletice. Așa că ia-o neapărat cu tine la o partidă de squash. Nu contează cine cîștigă sau pierde, important e că efectele se vor vedea mai tîrziu, în dormitor. 
OK, Ok, nu e cea mai sexy legumă, recunoaștem, dar asigură-te că, la cină, varza va trona la loc de cinste în farfuriile voastre. Leguma în cauză e plină de indole-3-carbinol (IC3), un compus fitochimic care crește nivelul de testos-teron la ambele sexe, conform unui studiu condus de Spitalul Universitar Rockefeller din New York. APASĂ-I BUTOANELE POTRIVITE Substanță: Dopamină Ce face Acest neurotransmițător direct responsabil de senzația de recompensă o face să poftească la lucruri asociate cu plăcerea. „Dopamina e absolut critică pentru plăcerea sexuală“, spune neurobiologul dr. James Pfaus de la Universitatea Concordia din Montreal. Cum o obții Oferă-i o doză bună de dopamină pregătindu-i niște pui cu sos de curry. Proteina din pui, precum și capsacina din sosul curry, vor face ca nivelele de dopamină ale partenerei tale să sufere un upgrade substanțial. Către sfîrșitul cinei, amîndoi veți simți că v-a crescut pulsul și că ați început să transpirați. Încheiați cu cîteva tablete de ciocolată amăruie cu chili și așteptați ca feniletilaminele din cacao să-i aprindă flăcările dopaminei. „Noutatea, entuziasmul și elementele surpriză – toate acestea au darul de a mări activitatea dopaminei“, spune dr. Scott Haltzman, specialist în comportament uman și profesor la Universitatea Brown din SUA.

Uneori, tot ceea ce trebuie să faci e să încerci un restaurant nou, iar dacă o iei direct de la birou și o duci într-un weekend departe de oraș și vei avea parte de un adevărat val de dopamină. Nu va trebui apoi decît să te dezbraci și să faci surf pe el. ... EXCITAREA Substanță: Melanocortina Ce face Melanocortina e o neuropeptidă care coordonează sistemul de excitare al partenerei tale – crucial în pregătirea corpului ei pentru sex. „Atunci cînd receptorii de melanocortină sînt activați, ea devine incredibil de excitată“, spune Pfaus. Cum o obții Deschide canalul ăsta al excitării în creierul ei prin imagini și mirosuri pe care ea le asociază cu răsplata sexuală. Începe deci prin a pulveriza fin puțin din after shave-ul tău pe așternuturi atunci cînd ea nu se uită – sau, și mai bine, after shave-ul cu care te dădeai atunci cînd ați devenit un cuplu și erați în perioada de „sex ca‘n luna de miere“. „Iar cel mai bun mod de a o face să elibereze melanocortină este să o faci să se simtă centrul Universului“, spune Pfaus. Sau cel puțin al universului tău. Asta ar însemna să-ți alegi în așa fel cuvintele, încît să apeși butoanele psihologice potrivite.

Vorbește-i despre cea mai tare partidă de sex a voastră, folosind cuvîntul „tu“ cît mai des („Ai fost extraordinară“ sau „Mi-a plăcut la nebunie cînd ai făcut asta“). Călătoria ta în trecut va da sigur roade! TOTUL STĂ ÎN ATINGERI Substanță: Oxitocină Ce face „Nivelele acesteia cresc în timpul orgasmului, întărind și legătura dintre parteneri“, spune dr. Heather Rupp, Institutul Kinsey din SUA. Oxitocina e și cheia ce calmează cortexul cingular anterior, partea creierului ce evaluează riscul – un precursor crucial al excitației. Cum o obții Neurologii susțin că cea mai bună modalitate de a mări nivelul de oxitocină se realizează prin intermediul îmbrățișărilor, dar asta nu înseamnă să te duci întins direct către zonele ei cele mai erogene. În loc să faci asta, îmbrățișeaz-o cam 20 de secunde (timpul necesar pentru a declanșa creșterea nivelului de oxitocină). După, pregătește-i o baie fierbinte și aprinde-i niște lumînări cu aromă de banane. Cercetătorii au descoperit că mirosul acestora mărește fluxul sangvin în zona vaginului. Cînd baia ei ia sfîrșit, șterge-o ușor cu un prosop moale. Manevra asta îi va stimula și mai mult terminațiile nervoase de la nivelul pielii, pe măsură ce apa se evaporă, și va da un start și oxitocinei. Apoi, știi ce ai de făcut. FII PE VAL Substanța: Estrogen Ce face Produs de ovare, estrogenul este direct responsabil de excitarea ei. Aici nu e vorba de scînteia care aprinde praful de pușcă cît de praful de pușcă în sine. Cum o obții Cuplurile fac cu 26% mai mult sex atunci cînd ea se află în perioada cea mai fertilă a ciclului (ziua ovulației – în mijlocul perioadei – plus încă 5 zile înainte), pentru că atunci nivelul estrogenul ei e cel mai ridicat. Ține-te la curent pe pmsbuddy.com. „Către finalul ciclului, progesteronul în creștere dă peste cap balanța estrogenului. Așa că ea va căuta stabilitate“, spune Rupp. „În primele zile ale ciclului, femeile sînt mult mai sensibile la avansurile masculine.“ În a doua săptămînă după ciclul ei menstrual, e momentul să eviți lama de ras. Și să folosești tofu în mîncare – un studiu publicat în Journal of Sexual Medicine spune că soia mărește nivelul dorinței și, implicit, pe cel al excitației sexuale. Kamasutra a început sigur într-o farfurie.